Saeed Ahmadian Official Website
روزنامه نگار ورزشی
15:50 - 1404/03/10

قهرمانی استقلال در جام حذفی در 5 روایت؛ شب هشتم

8 شاکی در 8 خرداد هشتمین جام قهرمانی استقلال در جام حذفی را رقم زد، حکایت مجتبی جباری است، ستاره‌ای که در دوران بازی برخلاف چهره آرام و سر به زیرش، بارها جلودار اعتراض بازیکنان به کادر مدیریتی بود اما او در زمین بازی یک متخصص تمام عیار بود.

قهرمانی استقلال در جام حذفی در 5 روایت؛ شب هشتم

سعید احمدیان/ روزنامه هفت صبح- فصل تلخ استقلال پنجشنبه شب در ورزشگاه امام خمینی اراک با یک پایان‌بندی شیرین همراه شد. آبی‌ها با سوت پایان موعود بنیادی‌فر با یک گل دراماتیک مقابل ملوان در ثانیه‌های پایانی ماراتن فینال، قهرمان جام حذفی شدند و جام را پس از تجربه یک فصل عجیب و کابوس‌وار به خانه بردند. این جام شماره 8 آبی‌پوشان در جام حذفی بود که سبب شد آنها بی‌رقیب‌تر در این جام پیشتاز باشند. اتفاقات پنجشنبه شب را در 5 پرده مرور کرده‌ایم.

شب خاص شماره 8

8 شاکی در 8 خرداد هشتمین جام قهرمانی استقلال در جام حذفی را رقم زد، حکایت مجتبی جباری است، ستاره‌ای که در دوران بازی برخلاف چهره آرام و سر به زیرش، بارها جلودار اعتراض بازیکنان به کادر مدیریتی بود اما او در زمین بازی یک متخصص تمام عیار بود، یک مهندس بازیساز که بارها با پاس‌های تماشایی‌اش هواداران را از روی سکوها کند، مانند همان پاس گل معروفش در دربی 69 که فرهاد مجیدی را در اولین دقیقه وقت‌های تلف شده بازی روانه دروازه کرد و او هم با یک ضربه دقیق پس از کورس با شیث رضایی دروازه علیرضا حقیقی را باز کرد تا استقلال در در آن بازی با آن تک گل در 23 مهر 89، به شکل هیجان‌انگیزی برنده شود. 

او حالا در اولین تجربه مربیگری هم توانست همه را غافلگیر کند، آن هم با رساندن استقلال به یک قهرمانی تنها 36 روز پس از اینکه به عنوان سرمربی روی نیمکت استقلال نشست. سوم اردیبهشت، جباری 48 ساعت پس از تساوی استقلال با هوادار در هفته بیست و دوم لیگ برتر جای میودراگ بوژوویچ  را گرفت، جای سرمربی کرواتی که اوایل اسفند گذشته در یک انتخاب پیش‌بینی نشده به استقلال آمد و جای سهراب بختیاری‌زاده را گرفت و در 9 بازی نتوانست حتی استقلال را به یک برد هم برساند.

جباری که اواخر اسفند سال گذشته به عنوان دستیار روی نیمکت استقلال نشسته بود، پس از لبریز شدن کاسه صبر مدیران استقلال، نفر اول نیمکت شد تا به عنوان ششمین مربی این تیم در طول این فصل پرماجرا استقلال را از بحران خارج کند. اعتماد به 8 شاکی سبب شد تا استقلال پنجشنبه شب در اراک جام قهرمانی را بالای سر ببرد. 

کارنامه او در 6 بازی که هدایت استقلال را در لیگ برتر (3 بازی) و جام حذفی(3 بازی) به بر عهده داشت، قابل توجه است. استقلال در این 6 بازی توانست 4 برد( 3 برد در جام حذفی + یک برد در لیگ برتر)، یک مساوی( لیگ برتر) و تنها یک باخت( لیگ برتر) کسب کند، آماری فوق‌العاده که به جباری در دوران کوتاه نشستن روی نیمکت استقلال نمره قبولی می‌دهد.

اگر چه برخی اعتقاد دارند، استقلال باید با جباری ادامه بدهد اما به نظر می‌رسد مدیران استقلال در روزهای آینده از سرمربی جدیدشان رونمایی خواهند کرد و گفته می‌شود جباری دستیار این سرمربی که به احتمال زیادی خارجی است، خواهد بود. با این حال ماموریت 8 شاکی در استقلال که از برد مقابل پیکان در 6 اردیبهشت در ورزشگاه آزادی در یک چهارم نهایی جام حذفی آغاز شده بود، با موفقیت در 8 خرداد با برد ملوان در فینال جام حذفی در ورزشگاه اراک به پایان رسید.

با این حال صحبت‌های جباری پس از قهرمانی استقلال مبنی بر اینکه از «شرایط استقلال دلخور است» نارضایتی‌اش را از مذاکره استقلال با مربیان خارجی نشان داد، به خصوص که گفته می‌شود او پس از این قهرمانی انتظار دارد تا همچنان به عنوان سرمربی به او اعتماد شود.

روزبه تایم

از 4 آذر 1401 در ورزشگاه احمد بن علی دوحه تا 8 خرداد 1404 در ورزشگاه امام خمینی اراک،  2 سال و نیم گذشت تا روزبه چشمی که به قول سید حسینی، سلطان گل‌های حساس است، یکبار دیگر با یک گل ورق را برگرداند. 4 آذر 1401 پس از یک شکست خرد کننده برابر انگلیس در افتتاحیه ایران در جام جهانی 2022، بازی مقابل شاگردان رابرت پیج برای کارلوس کی‌روش و شاگردانش تبدیل به یک بازی حیثیتی شده بود. در آن بازی چشمی که با بازگشت دوباره کی‌روش به نیمکت تیم ملی دوباره ترکیب برگشته بود، در دقیقه نهمین دقیقه وقت‌های تلف شده و ثانیه‌های پایانی بازی و قبل از آنکه ماریو اسکوبار سوت پایان صفر- صفر بازی با ولز را بزند، توپ برگشتی مدافع ولز را پشت محوطه جریمه با یک شوت محکم به کنج دروازه وین هنسی فرستاد تا نصف ورزشگاه احمد بن علی به آسمان بروند. پس از او رامین رضائیان هم گل زد تا ایران 2 بر صفر برنده آن بازی شود و دومین برد ایران در ادوار تاریخ جام جهانی ثبت شود.

916 روز پس از آن روز که چشمی با آن شوت دیدنی، ایرانی‌های احمد بن علی دوحه را به آسمان فرستاد، این بار باز هم در ثانیه‌های پایانی با یک شوت دیگر نیمه آبی‌پوش ورزشگاه اراک به از روی سکو بلند کرد. استقلال با تک گل او پنجشنبه شب قهرمانی جام حذفی را جشن گرفت، با گلی که در دقیقه 120 و در شرایطی که همه خودشان را برای شنیدن سوت پایان بنیادی‌فر و ضربات پنالتی آماده کرده بودند، وارد دروازه ملوان کرد. مدافع کهنه‌کار استقلال توپ را روی پاس کات بک، اندونگ با یک ضربه دقیق به کنج دروازه حبیب فرعباسی فرستاد تا برای مشخص شدن قهرمان نیازی به استرس ضربات پنالتی نباشد.

مرهمی بر یک زخم کاری

قهرمانی استقلال در جام حذفی شاید بهترین پایان برای آنها در یک فصل بحرانی بود. آنها در بیست و چهارمین دوره لیگ برتر، سخت‌ترین روزهایشان را در تاریخ این مسابقات تجربه کردند. بدبین‌ترین هواداران استقلال هم تصورش را نمی‌کردند، تیمی که فصل پیش تنها یک امتیاز برای قهرمانی کم آورد و در هفته آخر با حسرت، تماشاگر بالا بردن جام توسط رقیب دیرینه‌شان یعنی پرسپولیس بود، در فصل بعد به جای اینکه جایی در بین مدعیان داشته باشد، در بین تیم‌های پایین جدولی جاخوش کند و هوادارانش خوشحال باشند که همین که سقوط نکرده‌اند، باید کلاهشان را بالا بیندازند.

 استقلال، لیگ بیست و چهارم با تغییرات مکرر روی نیمکت که رکورد 6 مربی در طول فصل را ثبت کرد، نقطه مقابل تیم لیگ بیست و سوم بود. آنها با جواد نکونام شروع کردند، با پیتسوموسیمانه، سهراب بختیاری‌زاده، محمد نوازی و میودراگ بوژوویچ ادامه دادند و با مجتبی جباری به پایان رساندند. آنها تا رده سیزدهم هم پیش رفتند اما با نتایج هفته‌های پایانی توانستند کارشان را با 34 امتیاز و در رده نهم به پایان برسانند. 

نتایج لیگ سبب شد تا آبی‌ها چشم به جام حذفی برای جبران داشته باشند و قهرمانی در این مسابقات بهترین سناریو برای پایان این فصل پر از بحران بود. آنها با بالا بردن جام در ورزشگاه اراک، هشتمین قهرمانی در جام حذفی را جشن گرفتند، آن هم 7 سال پس از 13 اردیبهشت 97 که خونه به خونه بابل را در خرمشهر شکست دادند و با وینفرد شفر قهرمان جام حذفی شدند. آبی‌پوشان این بار با جباری در 8 خرداد در اراک توانستند جام را به خانه ببرند تا مرهمی بر فصل کابوس‌وارشان باشد.

رویای نیمه‌تمام چهارمین جام

پنجشنبه شب برخلاف نیمه آبی‌ ورزشگاه اراک که خوشحال به خانه رفتند، نیمه سفید استادیوم با بغض راهی انزلی شدند. انزلی‌چی‌ها تا قبل از شوت ثانیه‌های پایانی روزبه چشمی و در حالی که همه برای ضربات پنالتی آمده شده بودند، چشم‌انتظار تکرار 26 اسفند 69 بودند، روزی که رویارویی‌شان با استقلال در فینال جام حذفی پس از تساوی بدون گل، به ضربات پنالتی کشید و آنها توانستند در روزی که شاهرخ بیانی ضربه پنالتی را از دست داد، 6 بر 5 استقلال را شکست دهند و برای سومین بار قهرمان جام حذفی شوند. 

35 سال پس از آن بازی، این بار هم رویارویی ملوان و استقلال در فینال جام حذفی در آستانه رسیدن به ضربات پنالتی بود اما شوت ثانیه‌های پایانی چشمی، رویای سفیدپوشان انزلی را نیمه‌تمام گذاشت تا مانند سال 69 این بار کار به ضربات پنالتی نکشد و انتظار آنها برای کسب چهارمین جام ادامه پیدا کند.

یقه‌کشی با داور

مازیار زارع را باید نقطه مقابل مجتبی جباری دانست، هر چقدردر بازی پنجشنبه شب سرمربی ملوان کنار زمین به آب و آتش زد و پرجنب و جوش بود، سرمربی استقلال همان شخصیت آرام روزهایی که بازی می‌کرد را کنار زمین داشت. زارع  که ملوان در چند فصل اخیر با حضور او روی نیمکت دوباره جان گرفته است، خودش را برای ثبت اولین جام در کارنامه مربیگری‌اش در اراک آماده کرده بود، همان‌طور که چند ده متر آن‌طرف‌تر روی نیمکت رقیب هم جباری برای ثبت نخستین جام دورخیر کرده بود. ویدئوی وایرال شده زارع در شبکه‌های اجتماعی در رختکن ملوان قبل از بازی نیمه‌نهایی با گل‌گهر که به بازیکنانش می‌گفت:«همه ایران می‌خواهند ملوان برنده شود.» نشان از خط و نشان او برای استقلال حتی قبل از رسیدن به فینال داشت.

سوت پایان بنیادی‌فر اما با  ثبت نتیجه‌ای روی اسکوربورد  نو و نوار شده ورزشگاه امام خمینی اراک همراه شد که زارع را به اوج انفجار رساند تا او در سالن نشست خبری پس از فینال، داور شهرکردی و بین‌المللی فوتبال ایران را مقصر از دست رفتن رویای اولین جامش بداند و یقه او را بگیرد:«بازیکن استقال باید اخراج می شد تا آخر زندگیت حلالت نمی کنیم. یک استان و یک شهر حلالت نمی کنند چون روند بازی عوض می شد. مطمئن باش چوبش را در زندگیت می خوری. او باید تا آخر عمر محروم شود.» اشاره زارع  به برخورد آرمین سهرابیان در سومین دقیقه وقت‌های تلف شده نیمه اول با محمد عمری در یک مصاف تک به تک بود که بنیادی‌فر را آن را سوت نزد.

لینک پی‌دی اف روزنامه هفت صبح