روزنامه نگار ورزشی 10:05 - 1399/07/29
گفتگو با محمدابراهیم امامی، سخنگوی فدراسیون کشتی درباره پروتکل‌های بهداشتی لیگ کشتی به بهانه پایان دور رفت

از کشتی‌گیر تا آشپز قرنطینه بودند!

ســـخنگوی فدراســیون کشتی معتقد است که اجرای سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی سبب شد تا دور رفت لیگ کشتی بدون کوچک‌ترین مشکلی برای سلامت ورزشکاران به پایان برسد.

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- دور رفت رقابت‌های لیگ کشتی در دو بخش فرنگی و آزاد در شرایطی ۲۴ مهر به پایان رسید که کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد این رشته که با توجه به شیوع کرونا، به خاطر تماس نزدیک کشتی‌گیران جزو رشته‌های پرخطر است، بتواند رقابت‌هایش را در شرایطی که آمار کرونا در مهرماه هر روز بالاتر می‌رود، برگزار کند. با این حال مسئولان فدراسیون کشتی این مأموریت غیرممکن را ممکن کردند و دور رفت لیگ کشتی با وضع پروتکل‌های سختگیرانه بدون اینکه با اتفاق تلخی همراه شود، به صورت متمرکز در تهران به پایان رسید تا هم فدراسیون با انجام لیگ به معیشت کشتی‌گیرانی که قراردادهای‌شان یک آب‌باریکه برای‌شان در شرایط سخت اقتصادی بود، کمک کند و هم مربیان تیم ملی در فاصله کوتاه تا مسابقات جهانی صربستان، میزان آمادگی ملی‌پوشان را بسنجند. در گفتگو با محمدابراهیم امامی، سخنگوی فدراسیون کشتی درباره چگونگی اجرای پروتکل‌های بهداشتی لیگ صحبت کرده‌ایم.

شرایط ورزش اول کشور را درک کردند

امامی در ابتدای گفتگو با «جوان»، درباره چرایی اصرار فدراسیون کشتی بر برگزاری لیگ، آن هم در شرایط بحرانی کرونا اینطور توضیح می‌دهد: «برای فدراسیون کشتی همواره لیگ برتر از اهمیت بالایی برخوردار بوده و همان‌طور که مسئولان فدراسیون بار‌ها تأکید کرده‌اند، پس از مسابقات المپیک و جهانی، لیگ در درجه اهمیت بعدی است. برگزاری لیگ به دلیل چرخه انتخابی و استعدادیابی همواره اهمیت بالایی دارد، اما رقابت‌های امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا اهمیت بیشتری پیدا کرده بود. هشت ماه بود که به دلیل کرونا، اردو‌ها و مسابقات تعطیل بود و کشتی‌گیران روی تشک نرفته بودند و مسابقه‌ای نداده بودند. این در حالی است که هر مسابقه برای یک کشتی‌گیر به اندازه سه ماه تمرین است. همچنین با توجه به برگزاری احتمالی مسابقات جهانی و با توجه به اینکه دیگر تورنمنت‌ها لغو شده بود، انجام لیگ به کادر فنی تیم‌های ملی کمک کرد تا کشتی‌گیران را روی تشک ببینند و میزان آمادگی جسمانی‌شان را بسنجند.»

سخنگوی فدراسیون کشتی درباره جلسات مختلفی که منجر به نوشتن پروتکل‌ها شد، می‌گوید: «جلسات تخصصی متعددی با حضور مسئولان فدراسیون، کادر فنی تیم ملی و کمیته پزشکی فدراسیون برگزار شد تا علاوه بر پروتکل‌های بهداشتی که وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا در ورزش برای رشته‌های مختلف مشخص کرده بود، دستورالعمل‌های خاص و سختگیرانه‌ای با توجه به پربرخوردن بودن رشته کشتی وضع شد. به هر حال برای فدراسیون کشتی اولویت اول و اصلی در این شرایط بحرانی، سلامتی ورزشکاران، مربیان و عوامل اجرایی برگزاری بود. جا دارد از ستاد مقابله با کرونا در ورزش و وزارت بهداشت و درمان تشکر کنیم که موقعیت ورزش اول کشور را درک کردند و با برگزاری لیگ با این شرایط و حفظ پروتکل‌های بهداشتی موافقت کردند.»

سربلند شدیم

امامی به سختگیری فدراسیون در زمینه تست کرونا از باشگاه‌ها اشاره می‌کند: «فدراسیون قبل از قرنطینه لیگ به همه تیم‌ها به دلیل اینکه تمرینات‌شان را پیگیری می‌کردند، اعلام کرده بود که باید تست بدهند. زمانی هم که فدراسیون آمدند برگه‌های تست منفی کرونای کشتی‌گیران را ارائه کردند و قبل از شروع لیگ هم فدراسیون به تستی که باشگاه‌ها آورده بودند اکتفا نکرد و دوباره از شرکت‌کنندگان تست گرفته شد. این کشتی‌گیران تا زمان آمدن جواب تست در محلی حضور داشتند و پس از تست منفی وارد فضای قرنطینه اردویی برای حضور در لیگ کشتی شدند.»

سخنگوی فدراسیون کشتی درباره شرایط قرنطینه تیم‌ها در جریان برگزاری لیگ هم می‌گوید: «همه تیم‌ها چهار، پنج روز زودتر در قرنطینه در خانه کشتی مستقر شده بودند. از همه عوامل برگزاری و حتی آشپز، خدمه و تمام کسانی که با کشتی‌گیران در ارتباط بودند، تست گرفته شده بود و همه آن‌ها نیز پس از منفی بودن تست در قرنطینه حضور داشتند. ناظرین کمیته پزشکی فدراسیون و وزارت بهداشت بر اجرای پروتکل‌ها نظارت داشتند و تمام محل‌ها از جمله همه سطوح، تشک‌ها، اتاق‌ها، خوابگاه، کمد‌ها و غذاخوری هر روز چندین نوبت ضدعفونی می‌شد.»

امامی درباره نحوه اجرای پروتکل‌های بهداشتی هم عنوان می‌کند: «پس از برگزاری جلسات و تمرین تیم‌ها، این محل‌ها ضدعفونی می‌شد و توصیه‌های لازم به تمام مربیان و سرپرستان تیم‌ها جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند داشتن حوله شخصی و بسیاری از مواردی که به سلامتی ارتباط دارد، شده بود. مسابقات هم بدون تماشاگر برگزار و آی‌دی‌کارت به صورت محدود صادر شد و خیلی‌ها از ما گله کردند که چرا ما را دعوت نکردید. برخی‌ها هم بدون اینکه آی‌دی‌کارت داشته باشند مراجعه می‌کردند که مأموران اجازه ورود به محل برگزاری مسابقات را به آن‌ها نمی‌دادند. تونل ضدعفونی هم در سالن مسابقات تعبیه شده بود که کشتی‌گیران باید از این تونل عبور می‌کردند و حتی کفش آن‌ها را هم ضدعفونی می‌کردیم. در طول مدت برگزاری مسابقات و شرایط قرنطینه تست‌های غربالگری مانند تب‌سنجی و اکسیژن خون نیز انجام می‌شد. در مجموع بسیار سختگیرانه عمل کردیم.»

سخنگوی فدراسیون کشتی معتقد است با توجه به اینکه بحث مرگ و زندگی بود، پروتکل‌ها به دقت رعایت می‌شد: «خوشبختانه همه فکر سلامت خودشان بودند. در این رابطه جلسات مختلفی با داوران، سرپرستان و مربیان به صورت جداگانه برگزار و پروتکل‌ها را به آن‌ها اعلام کردیم، چراکه بحث مرگ و زندگی بود و همه هم رعایت کردند. اگر مسائل جزئی دیده می‌شد توسط ناظران تذکر داده می‌شد، اما مورد حادی نداشتیم و دلیل آن هم تست منفی ۳۰ ملی‌پوش آزادکار پس از برگزاری لیگ جهت حضور در اردوی تیم ملی بود.»

لیگ ایران می‌تواند معیاری برای مسابقات جهانی باشد

امامی در پایان معتقد است که برگزاری لیگ در ایران می‌تواند تجربه‌ای برای صرب‌ها برای مسابقات جهانی باشد: «در بین کشور‌های دنیا، لیگ کشتی ایران که با رعایت بهترین پروتکل‌ها با دستورالعمل‌های خاص همراه بود، پیشتاز بود و حتی برای فدراسیون صربستان که میزبان مسابقات جهانی هستند، فرستاده شد تا بتوانند از تجربیات ما استفاده کنند. لیگ برای فدراسیون که اهداف خودش را دنبال می‌کرد درآمدزایی نداشت، اما هزینه داشت. فدراسیون کشتی بیش از یک میلیارد تومان برای برگزاری لیگ هزینه کرد. این مبلغ شامل هزینه اسکان، تغذیه و شرایط قرنطینه تیم‌ها بود. هزینه تست کرونای عوامل برگزاری و حتی هزینه تست برخی تیم‌ها را که نمی‌توانستند هزینه تست را تقبل کنند فدراسیون پرداخت کرد و دو تست پی‌سی‌آر و آی‌جی‌جی گرفتیم. این هزینه را فدراسیون تقبل کرد تا مسابقات در شرایط سلامت کامل برگزار شود و به خاطرسختگیری‌هایی که انجام شد، توانستیم در این کار موفق باشیم.»

لینک پی دی اف گفتگو در روزنامه جوان